İstanbul'da Gezilebilecek En İyi Yerler

İstanbul'da Gezilebilecek En İyi Yerler

İstanbul'da Gezilebilecek En İyi Yerler

1 yıl önce

İstanbul’da gezilecek en iyi yerler için bir tercih yapmak oldukça zordur. İstanbul'un her kö şesi bir ömür boyu gezip görülecek harika yapılarla doludur. Geçmişi oldukça eskiye dayanan kent pek çok kültürel çeşitliliği yaşamıştır. Yerli yabancı turistlerin keşfedebileceği tarihi ve turistik mekânlar bulunmaktadır.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı 1865 senesinden beri görkemiyle göz doldurmaktadır. Atatürk için de büyük öneme sahip olan saray gezilip görülebilecek özel mekânlar barındırmaktadır. 

Galata Kulesi

Galata Kulesi 5. yüzyıldan beri kentin görüp görebileceği en özel yapılardandır. Mutlaka her turistin keşfe çıkması gereken bir mekândır. İstanbul'un sembollerinden bir tanesi olan kule günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Yerler: Ayasofya Müzesi

Kutsal Bigelik anlamına gelen Ayasofya şu an müze olarak hizmete açık bir hâldedir. Yaklaşık 5. yüzyıldan beri kentin en özel yapılarındandır. İstanbul'u keşfe çıkanların ilk duraklarından biri olmaktadır.

Topkapı Sarayı

Osmanlı'nın tarihine tanıklık etmek isteyenler için en özel yerlerden birisi Topkapı Sarayı'dır. Köklü bir geçmişe sahip olan saray İstanbul'un sembollerinden birisidir. Has Oda bölümünden Harem bölümüne kadar gezip görülebilecek çokça alan barındırmaktadır.

Kapalı Çarşı

500 seneden fazla bir süredir ayakta duran bir yapı, Kapalı Çarşı en çok turist çeken tarihi merkezlerden bir tanesidir. Canlılığı, neşesi, keyifli kalabalığı ile sizleri direkt içerisine çekecektir.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Yerler: Yerebatan Sarnıcı

Geçtiğimiz günlerde yenilenmesiyle turistlerin tekrar odağı hâline gelen Yerebatan Sarnıcı muhteşem bir manzara için misafirlerini beklemektedir. Bizans ve Antik Yunan mimarisinin izlerinin seyredileceği sarnıç, su içerisinde hayat bulmuş gibi görünen mermer sütunlarıyla büyülü bir atmosfer yaratmaktadır.

Rumeli Hisarı

Fatih Sultan Mehmet'in emriyle yaptırılan hisar inşası yalnızca 90 gün sürmüştür. Günümüze kalan en muazzam miraslardandır. Üç kule barındıran hisar modern zamanda açık hava şölenleri, konserler gibi faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Yerler: Yedikule Zindanları

Bizans Dönemi inşasına sahip bir yapı olan Yedikule Zindanları Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılan eklemelere sahiptir. Şu anki ismi ile Yedikule Hisarı Müzesi, Türkiye'nin en önemli müzelerinden birisidir. Açık hava müzesi olarak hizmet vermektedir.

Haydarpaşa Garı

İstanbul'un simgelerinden Haydarpaşa Garı 2010 yangınında zarar görmüştür. 2016-2019 yıllarında yenileme çalışmaları yapılmıştır. İkincil çalışmaları devam eden gar, kısa bir süre sonra misafirlerine yeniden hizmete geçirilecektir.

İstanbul’da Gezilecek En İyi Yerler: Sultanahmet Camii

İstanbul'un en ünlü camisidir. Kente adımını atan herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. 1600'lü yıllarda yapılmıştır. Osmanlı duruşunu en güzel yansıtan yerlerdendir.

whatsapp